Što je to SEO ?

Što je to SEO ?

Jednostavnije je nego što ste mislili!

SEO ili Search Engine Optimization je naziv za aktivnost koja pokušava poboljšati rangiranje vaše web stranice na tražilicama.

U rezultatima pretrage Google prikazuje stranice koje smatra relevantnim i sa autoritetom. Autoritet je najčešće mjeren analizom broja i kvalitete linkova sa drugih stranica.

Pojednostavljeno, vaše stranice imaju potencijal rangiranja na Google toliko koliko su ostale stranice linkane na njih.

Napravite da se vaša stranica pojavljuje na Google-u.

Kvalitetan sadržaj potiče ljude da povezuju i pokazuju Google-u da su vaše stranice interesantne i autoritativne. To dovodi do uspjeha kod pretraživača iz razloga što Google želi prikazati zanimljive i autorativne stranice u rezultatima pretrage. Vrlo jednostavno !

Kako Google rangira stranice ?

Google promovira autoritativne stranice na vrh pretrage i zato je vaš posao da stvarate stranice koje će biti autoritativne. To uključuje pisanje sadržaja koji će posjetioci smatratit korisnim te ga iz tog razloga dijeliti na blogovima, twitteru i ostalim društvenim mrežama. Vremenom će Google prikupiti ove signale i davati vašim stranicama bolji ranking.

Osnovne 1-2-3 smjernice za postizanje boljeg rezultata u pretraživačima.

Search Engine Optimization ili SEO je jednostavna aktivnost koja omogućuje da vaše stranice budu pronađene u pretraživačima, za riječi ili fraze koje su relevantne informacijama koje vaša web stranica daje. Pitajte neke SEO tvrtke o SEO-u. Dobiti će te objašnjenje koje će vas zbuniti i pomisliti će te da je to "znanstvena fantastika". 

Kako da dobijem linkove ?

Linkovi su važni ali razlikujte kvalitetu od kvantitete, te mislite i na sadržaj koji vežete uz linkove. Sadržaj treba biti relevantan sa linkovima. Bitno je da shvatite kako kvalitetan sadržaj povećava vjerojatnost kreiranja linkova na isti.

Pojednostavljeno, ako imate nešto vrijedno povezivanja dovesti će i do kreiranja linkova. Ostale stranice neće se povezivati na loš sadržaj. Biste li vi ?

Ukratko

Napravite analizu kako bi shvatili što je potencijalni sadržaj koji vaši korisnici traže. Kreirajte lijepe i sadržajne stranice koje će posjetiocima biti od značaja i omogućite jednostavno dijeljenje. Napravite to i vidjeti će te kako će se posjeti vašim stranicama povećavati.

 

go seo

SEO

SEO - Search Engine Optimization, je metoda kojom vašu web stranicu pozicionirate što više u web tražilicama, kao što su Google, Yahoo ili Bing. Tu postoji čitav niz strategija kojim se to postiže, a krajnji cilj je podizanje organske posjećenosti vaše web stranice preko ciljanih ključnih riječi. Što je određena web stranica bolje poziocionirana na internet tražilicama za željene ključne riječi to je veći broj organskih (besplatnih) posjeta i potencijalnih konverzija u kupce i klijente.

 

PROČITAJTE VIŠE 

DIGITALNI MARKETING

Digitalni marketing je promocija proizvoda i usluga preko jedne ili više formi elektronskih medija i razlikuje se od tradicionalnog marketinga po tome što uključuje korištenje kanala i metoda koji omogućuju analizu marketinške kampanje i shvaćanje što donosi rezultat, a što ne. I sve to u realnom vremenu. 

 

PROČITAJTE VIŠE

E-MAIL MARKETING

Koliko je efektivan Email marketing?

Potrošači koji primaju email marketinške poruke troše 83% više prilikom kupnje. 

Prosječan povrat na email marketing investiciju je 336,00 kn na svaku uloženu kunu.

72% oglašivača smatra da je ovaj ROI (povrat na investiciju) vrlo dobar.

 

PROČITAJTE VIŠE 


TOP